In hoger beroep is een man veroordeeld tot tien jaar cel plus tbs voor het zonder reden neerschieten van een student in Groningen. Het slachtoffer liep hierbij een dwarslaesie op en zal nooit meer kunnen lopen.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan in de Korrewegzaak. Het hof heeft verdachte, die aan de Korreweg in Groningen een willekeurige voorbijganger heeft beschoten, veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en hem tevens de maatregel van tbs met dwangverpleging opgelegd. De verdachte is ook veroordeeld voor bedreiging en geweld tegen zijn voormalige vriendin, een ramkraak in Zuidlaren en voor verboden wapenbezit. Het hof heeft tevens een schadevergoeding toegewezen van € 865.849,27.

Het slachtoffer fietste op 15 oktober 2017 na een avondje uit met vrienden nietsvermoedend naar huis toen hij op de Korreweg werd aangesproken. Drie jongens zouden hebben gevraagd of de student iets wilde drinken. Hij stopte en gaf aan niets te willen drinken en werd vervolgens omsingeld door de drie jongens.

De student werd daarna mishandeld en toen hij probeerde weg te vluchten onder vuur genomen. De jongeman werd in zijn rug geraakt en is blijvend verlamd. De politie startte daarop een onderzoek waarbij de 23-jarige Azim A. in beeld kwam als mogelijke schutter. A. zat enige tijd ondergedoken maar is uiteindelijk opgespoord en aangehouden.