© Pixabay on Pexels.com

10 jaar gevangenisstraf voor doodschieten ex-zwager van korte afstand op woonwagenkamp

De rechtbank heeft 10 jaar gevangenisstraf opgelegd aan een man die zijn ex-zwager op een woonwagenkamp heeft doodgeschoten.

Het slachtoffer en de verdachte waren bekenden van elkaar. De zus van de verdachte is getrouwd geweest met het slachtoffer en hebben samen kinderen. De relatie tussen het slachtoffer en zijn ex-vrouw en de echtscheiding erna kenden spanningen. Volgens de rechtbank hing er die fatale dag op 14 november 2021 spanning in de lucht tussen het slachtoffer en zijn ex-vrouw. Hij had haar op het werk bezocht en ging later langs op het woonwagenkamp.

Het slachtoffer en zijn ex stonden buiten de woning te praten, toen de verdachte gewapend naar buiten kwam en achter zijn zus ging staan. Het gesprek tussen de man en zijn ex-vrouw raakte verhit en liep steeds verder op.  De verdachte duwde op een gegeven moment zijn zus weg en ging voor het slachtoffer staan. Vervolgens schoot hij van korte afstand vijf keer snel achter elkaar op het bovenlichaam van het slachtoffer.

Volgens de rechtbank was er geen sprake van noodweer waarbij de man zijn zus moest verdedigen. De 38-jarige man is schuldig bevonden aan doodslag en heeft 10 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Ook moet de verdachte in totaal een schadevergoeding van ruim 80.000 euro betalen aan de kinderen, de zus en de moeder van het slachtoffer.