Woensdagochtend zijn in het havengebied in Rotterdam na een achtervolging vijf mannen aangehouden die voor 10 miljoen euro aan cocaïne in hun auto bleken te hebben.

Op een containerterminal op de Maasvlakte zagen douaniers de auto en de inzittenden. Bij het zien van de douaniers sloeg de bestuurder direct op de vlucht. Daarbij ramde hij de slagbomen van de terminal waarna er een flinke achtervolging begon die eindigde bij de Hartelbrug. Daar konden agenten en douaniers de auto tot stoppen dwingen.

Bij doorzoeking van de auto werd duidelijk waarom de mannen op de vlucht sloegen. In het voertuig bleek 300 kilogram cocaïne aanwezig te zijn met een waarde van om en nabij de 10 miljoen euro. De inzittenden zijn direct aangehouden. Het gaat om drie Rotterdammers van 32 en 48 jaar en een 61-jarige man uit Italië. Op de containerterminal zijn later nog een 44-jarige Colombiaan en een 27-jarige Roemeen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de smokkel. Het HARC-team heeft een onderzoek ingesteld.