10 miljoen dollar voor familie ongewapende zwarte man doodgeschoten door politie

In de Verenigde Staten heeft een familie van een zwarte man die ongewapend was toen hij werd doodgeschoten, 10 miljoen dollar uitgekeerd gekregen.

De 47-jarige Andre Hill werd in december 2020 in de garage van een woning in Columbus doodgeschoten door agent Adam Coy. Op beelden van een bodycam is te zien hoe Hill met een telefoon in zijn hand uit de garage loopt. Kort daarna schiet de agent op het ongewapende slachtoffer.

De familie van Hill heeft nu een bedrag van 10 miljoen dollar gekregen van het stadsbestuur. Het gaat om de hoogste geldsom die de hoofdstad van de staat Ohio ooit heeft uitgekeerd in een schikkingszaak. De familie van het slachtoffer zegt tevreden te zijn met de schikking. In een reactie bedanken ze de gemeente voor het nemen van het ‘juiste besluit’.

De politieagent in kwestie werd in februari aangeklaagd voor moord. Coy wordt onder meer verweten zijn bodycam niet aan te hebben gezet. De agent deed dit pas na het schieten, maar de beelden zijn toch opgenomen omdat de camera automatisch ook de voorgaande minuut opslaat.