100.000 cash gevonden tussen koekjes en chips in gehuurde auto in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft in een gehuurde auto met buitenlands kenteken een grote hoeveelheid cash geld aangetroffen in koekverpakkingen en chips. Het ging om in totaal meer dan 100.000 euro.

In de nacht van zondag 30 op maandag 31 juli zagen agenten op de Willem de Zwijgerlaan zeven mannen met drie scooters rondhangen bij een auto met buitenlands kenteken. Agenten in burger observeerden dit en zagen hoe de auto geopend werd en er spullen uit de buddyseats in de auto werden gelegd.

De politie ging op onderzoek en zagen dat de mannen er vandoor gingen op eentje na. Die persoon gooide autosleutels weg en ontkende ook maar iets te maken te hebben met het voertuig. De sleutels bleken bij de auto met buitenlands kenteken te horen waarop de politie verder onderzoek deed, onder meer in de auto.

In het voertuig werden op meerdere plekken bundels geld gevonden. Het geld zat overal onder meer in koekverpakkingen en een zak chips. Bij elkaar ging het om meer dan 100.000 euro. De auto bleek te zijn gehuurd, deze en de euro’s zijn in beslag genomen door de politie.

De man die de sleutel weggooide en drie andere verdachten, die op de scooters weg waren weggereden, werden aangehouden. De verdachten zijn mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 20 t/m 25 jaar oud. Zij zitten vast op verdenking van heling en/of witwassen.