10 miljoen euro aan MDMA-kristallen gepakt bij controle huurbusje

De politie heeft in een huurbus 10 miljoen euro aan MDMA-kristallen aangetroffen.

Op dinsdag werd op de A2 ter hoogte van Liempde een huurbus gecontroleerd. De bestuurder volgde de politie naar een parkeerplaats waar verder onderzoek werd ingesteld.

Tijdens de controle daar zagen de agenten door het achterraam van de bus een grote hoeveelheid dozen in de laadruimte liggen. In een open doos lag een plastic zak met een lichtbruine substantie. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat het hier mogelijk om drugs ging werd een nader onderzoek ingesteld.

Bij het openen van de achterdeur van de laadruimte roken de agenten, aar eigen zeggen, direct een sterke anijsgeur, een aanwijzing naar de mogelijke aanwezigheid van MDMA. In de dozen bleek inderdaad MDMA te liggen. In totaal 400 kilogram. De bestuurder, een 29-jarige Amsterdammer, is aangehouden.

In het onderzoek naar de herkomst van de grote partij MDMA is in de nacht van woensdag op donderdag in samenwerking met een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) nog een huiszoeking geweest bij een ex-lid van de Hells Angels en tegenwoordig lid van de motorclub Bandidos. Daarbij is niets bijzonders aangetroffen.