Lijntjes cocaïne © crime nieuws

1000 kilo cocaïne gepakt in container met bananen uit Colombia

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met grootschalige drugssmokkel na de onderschepping van een container met een ton cocaïne erin. De drugs zijn via de haven van Antwerpen binnengekomen.

In de haven van Antwerpen kwam dinsdagmiddag een container met bananen uit Colombia. Bij controle door de Belgische douane werd ruim 1000 kilogram cocaïne aangetroffen. Verder onderzoek wees uit dat de container Nederland als bestemming had.

Er is contact gelegd met de Nederlandse politie en samen met de Belgische collega’s hebben ze een plan opgesteld. De container werd gevolgd en geobserveerd en is uiteindelijk gelost bij een loods in Zevenbergen.

Toen er drie mannen verschenen bij de loods is direct ingegrepen en viel de politie binnen. Later werd ook een vierde verdachte aangehouden. De mannen, drie Nederlanders uit Numansdorp, Barendrecht en Breda en een Griek zijn direct aangehouden.

De partij cocaïne is in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de drugssmokkel. De verdachten zitten vast en worden aanstaande vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.