11 jaar cel voor dodelijke steekpartij bij ruzie groepen drillrappers Scheveningse Pier

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor een drillrap steekpartij op de Scheveningse Pier.

Op maandagavond 10 augustus 2020 liep een ruzie tussen twee groepen drillrappers uit Rotterdam en Amsterdam uit de hand. De groepen spraken die dag af om elkaar ’te meeten dan gaan we die beef regelen’. De locatie om hun ruzie uit te vechten werd uiteindelijk Scheveningen. Op de pier kwamen de groepen elkaar tegen en kwam het tot een confrontatie.

Een 19-jarige Rotterdammer rent op een gegeven moment tussen de twee verdachte Amsterdammers door. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe zij bewegingen in zijn richting maken. Hij weet nog een trap af te komen maar stort onderaan dodelijk gewond neer met steekwonden in zijn hart en buik. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is later die avond overleden.

Volgens de rechtbank hebben de twee 21-jarige Amsterdammers het slachtoffer samen van het leven beroofd. Eén verdachte heeft het slachtoffer met een groot mes in zijn hart gestoken en zo de dodelijke steekwond veroorzaakt. De andere verdachte heeft hem met een mes in zijn buik gestoken. Beide mannen hebben 11 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen.