In verband met een drugstransport van een halve ton cocaïne in een kermisattractie zijn zes personen aangehouden. Bij de actie is 1,1 miljoen cash gepakt en zijn meerdere vuurwapens in beslag genomen.

De partij cocaïne werd al in april 2016 onderschept door de douane in de Rotterdamse haven. De drugs zat verstopt in een kermisattractie, een zogenaamde slingshot. De attractie werd vanuit Curaçao verscheept naar Nederland. In de haven van Rotterdam werden in de holle armen van de slingshot, cocaïne aangetroffen. Het ging in totaal om 500 kilogram.

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie vorige maand invallen gedaan en aanhoudingen verricht in verband met de drugssmokkel. De verdachten zijn vijf mannen en één vrouw in de leeftijd van 35 tot 59 jaar. Zij worden verdacht van voorbereidingshandelingen gericht op de invoer van cocaïne, handel in en bezit van cocaïne, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De invallen vonden in september en oktober plaats in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer en ook op Curaçao. Het ging om doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden. In totaal werd tijdens deze actiedagen beslag gelegd op 13 kilo cocaïne, cash geld ter waarde van ruim 1,1 miljoen euro en zeven personenauto’s. Verder werden zes vuurwapens met munitie aangetroffen.

Bij de doorzoekingen werden speciale teams van defensie ingezet die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. In een woning in Zoetermeer werd in een verborgen ruimte ruim 400.000 euro cash aangetroffen. In een andere woning werden ook grote geldbedragen aangetroffen op diverse ongebruikelijke plaatsen zoals in de meterkast en de schuur. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

500 kilo kermisattractie, halve ton coke haven rotterdam, kermis attractie 500 kilo cocaine

500 kilo cocaïne in holle armen kermisattractie. © OM