1,1 miljoen euro in koffer en tas gepakt bij doorzoeking in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft bij een actie 1,1 miljoen euro contant geld en tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen aangetroffen.

In een lopend onderzoek naar witwassen en mogelijk andere ondermijnende praktijken hebben rechercheurs woensdag een woning aan de Eric Kropstraat doorzocht. Hierbij werd 1,1 miljoen euro gevonden in een reiskoffer en pastic tas.

Daarnaast zijn tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen, persen en sealers gevonden. Een 38-jarige Rotterdammer is aangehouden. ‘Met dit onderzoek hebben we een criminele familie uit Rotterdam een fikse klap toegebracht’, aldus een woordvoerder van de politie.

In hetzelfde onderzoek zijn gisteren woningen en smartshops doorzocht. In de smartshops aan de Vierambachtstraat lagen allerlei materialen die gebruikt worden bij het verpakken van drugs zoals sealers, sealbags, gripszakjes en persen. Ook een woning aan de Gijsinglaan werd volgens de politie gebruikt als ‘versnijdingspand’. Hier werden tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen gevonden.

De politie heeft ook nog twee auto’s die gebruikt werden door de verdachte doorzocht. Een van die auto’s lag vol met versnijdingsmiddelen. Het geld, alle overige middelen en versnijdingsmateriaal zijn in beslag genomen.