© OM

1125 kilogram cocaïne tussen bevroren vis gepakt bij inval in Zaandam na tip

In de haven van Rotterdam is na een tip 1125 kilogram cocaïne aangetroffen in een container met bevroren vis. De politie heeft zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

De grote partij drugs werd op 6 juli ontdekt in een container afkomstig uit Ecuador. Nadat de container vrijdag aankwam bij een bedrijf in Zaandam heeft een arrestatieteam (AT) van de politie een inval gedaan. In de loods werden een aantal mannen aangetroffen die dozen leken open te maken.

In totaal zijn zes mannen aangehouden in verband met de partij cocaïne. Het gaat om een 48-jarige Hagenaar en zes mannen uit Utrecht, Tiel, Albanië en de VS (28 tot 48). De laatsten werden aangehouden in Zaandam en zouden betrokken zijn bij het ophalen van de drugs.

Volgens het OM heeft de Hagenaar mogelijk een organisatorische rol gehad in de drugssmokkel. De drugs, met een waarde van zeker 22 miljoen euro, zijn meteen na ontdekking vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.