114 kilo MDMA aangetroffen in verborgen ruimtes auto na controle op de A58

De politie heeft maandagmiddag tijdens een verkeerscontrole op de A58 een grote partij MDMA aangetroffen in boodschappentassen. Het gaat om ruim 114 kilogram.

Een bestuurder parkeerde rond 17.00 uur zijn auto bij de Wouwse Tol waar agenten de man om zijn papieren vroegen. De man overhandigde zijn rijbewijs, maar kon geen kentekenbewijs van het voertuig tonen. De agenten vroegen vervolgens toestemming om in de auto te zoeken naar het chassisnummer, om zo hun controle te kunnen afmaken. (Een oud trucje van de politie om toch in je auto te kunnen kijken terwijl daar geen goede wettelijke reden voor is!)

In de achterbak van de auto ontdekten de agenten vervolgens een verborgen ruimte die, na een eerste blik, gevuld was met boodschappentassen met mogelijk MDMA-kristallen. De auto is meteen in beslag genomen en de bestuurder, een 56-jarige man uit Berghem, is aangehouden en vastgezet voor verder onderzoek.

Na een grondige doorzoeking troffen agenten in totaal twee verborgen ruimtes met daarin acht grote boodschappentassen gevuld met MDMA. Het blijkt na weging te gaan om een partij van 114 kilogram. Het spul is getest op het politiebureau, maar er zal nog onderzoek gepleegd gaan worden door het NFI om achter de exacte samenstelling te komen. De aangetroffen drugs zullen spoedig worden vernietigd.