De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige handel in cocaïne invallen gedaan in Den Haag en aanhoudingen verricht. Bij de actie is 119 kilo cocaïne, 19 kilo hasj en 371.000 euro aangetroffen en in beslag genomen.

Een aantal verdachten stonden al enige tijd onder observatie van de politie toen agenten op 21 juli observeerden hoe bij een woning in Den Haag een man in een auto een grote tas in ontvangst nam. De auto werd vervolgens gecontroleerd en de politie vond in een tas vijf kilo cocaïne. De bestuurder, een 28-jarige Utrechter, probeerde nog te vluchten maar werd al snel gepakt.

Na de drugsvondst in de auto doorzocht de recherche twee woningen in Den Haag. In de woning van waaruit de grote tas met cocaïne werd overgedragen troffen rechercheurs op zolder 114 kilogram cocaïne aan. De drugs zaten in een koffer en een aantal big-shoppers. De 46-jarige bewoner is aangehouden.

Bij doorzoeking van nog een woning in Den Haag werd een groot geldbedrag gevonden en in beslag genomen. Het gaat om 371.000 euro aan contanten. Daarnaast lag er in de woning nog 19 kilo hasj. Een 35-jarige man is hiervoor aangehouden en vastgezet.