© Pexels

12 jaar cel en tbs voor opzettelijk doodrijden motoragent in Rotterdam

Een vrachtwagenchauffeur is veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor het doodrijden van een motoragent in Rotterdam.

De 47-jarige man reed in zijn vrachtwagen op de Waalhavenweg in Rotterdam toen hij een stopteken kreeg van de motoragent. Hij reed ongeveer 20 seconden achter de motoragent aan, waarna de agent (nagenoeg) is gestopt. De verdachte stopte niet , en remde zelfs niet af, maar reed de motoragent van achteren aan en over hem heen. Dat meldt de rechtbank.

De man heeft opzettelijk gehandeld en de agent kwam hierdoor op brute wijze om het leven. Na de aanrijding stopte de vrachtwagenchauffeur niet en reed zelfs nog twee keer langs de plek waar de aanrijding plaatsvond. Daar stonden toen al meerdere omstanders. Hij meldde zich niet en bekommerde zich op geen enkele wijze om het lot van de motoragent.

De rechtbank eiste een gevangenisstraf van 12 jaar. De rechtbank heeft de chauffeur schuldig bevonden en naast de celstraf ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Daarnaast mag de verdachte 10 jaar lang geen motorrijtuig besturen, de maximale rij-ontzegging. Het rijverbod gaat in zodra de man vrij is. De nabestaanden krijgen een schadevergoeding van ruim 250.000 euro.