© US Army via Wikimedia Commons

12 jaar cel en vrijspraak voor door hoofd schieten kickbokser bij ripdeal in Maastricht

De rechtbank heeft in verband met een dodelijke ripdeal in Maastricht, een man veroordeeld tot een gevangenisstraf en een medeverdachte vrijgesproken. Bij de dodelijke rip kwam kickbokser Aiyoub Haddoumi om het leven.

Op 16 augustus 2017 ging het mis tijdens een drugsdeal in een woning aan de Bosscherweg. Er werden vuurwapens getrokken en op een gegeven moment is er ook geschoten. Volgens de politie zou verdachte Zekeriya I. uit Rotterdam het slachtoffer door zijn hoofd hebben geschoten.

De vermeende schutter was die dag samen met de 23-jarige Fahd T., eveneens uit Rotterdam, naar de woning gegaan om drugs te kopen. Het ging om 800 gram cocaïne en een hoeveelheid heroïne voor een totaalbedrag van rond de 30.000 euro. Na de dodelijke schietpartij zijn I. en T. op de vlucht geslagen. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachten aan.

De officier van justitie heeft tegen de twee Rotterdammers langdurige gevangenisstraffen geëist. I. die volgens het OM geschoten zou hebben hoorde 19 jaar tegen zich eisen. T. moet tien jaar de gevangenis in, als het aan het OM ligt.

De rechtbank is niet meegegaan in de straf geëist door de officier van justitie. Verdachte I. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar inzake doodslag. De 23-jarige T. is vrijgesproken van betrokkenheid. Hij kreeg wel vijf maanden voor betrokkenheid bij het opzetten van de drugsdeal.