12 jaar cel voor doodsteken man in portiek flat Den Haag na eis van 20 jaar door OM

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke steekpartij in een portiek van een flat in Den Haag.

Het dodelijke geweldsincident vond op 5 september 2020 plaats in een portiek van een flat aan de Schoutendreef. In het complex woont het 38-jarige slachtoffer Arturs Bardins. Volgens de rechtbank is het bewezen dat de verdachte vanuit zijn woning lopend en met het openbaar vervoer naar de woning van het slachtoffer is gegaan. Dit bleek onder meer uit locatiegegevens uit zijn telefoon en camerabeelden langs de afgelegde route. 

Twee getuigen hebben een man in het portiek van de woning aan de Schoutendreef gezien. Eén van hen heeft verklaard dat deze man een mes in zijn handen had en leek op de man die op 5 april 2020 met een steen in zijn hand voor het portiek stond. De verdachte heeft verklaard dat hij degene is geweest die op 5 april 2020 met een steen in de hand voor het portiek van de woning aan de Schoutendreef heeft gestaan.

De 25-jarige man is na de steekpartij weer terug naar huis gegaan. Een week later werd bij de verdachte op straat een mes aangetroffen op de punt een bloedspoor met DNA van het slachtoffer. De officier van justitie had 20 jaar cel geëist vanwege moord. De rechtbank ziet dit anders en legt 12 jaar celstraf op voor doodslag.