12 jaar en tbs voor doodsteken man in Almelo na verdenking drogeren en verkrachting

Een man is veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor het doodsteken van een andere man in een park in Almelo. De dader dacht dat het slachtoffer hem had gedrogeerd en verkracht.

De twee mannen ontmoetten elkaar twee dagen voor de steekpartij op 24 september 2021 in het centrum van Almelo. Ze dronken samen alcohol, gebruikten drugs en vertrokken later naar de woning van de man.

De man vermoedde naar eigen zeggen dat hij in zijn woning was gedrogeerd en verkracht door het slachtoffer. Twee dagen later wilde hij daarom met het slachtoffer afspreken om te horen wat er die nacht mogelijk had plaatsgevonden. Er werd een afspraak gemaakt in het Schelfhorstpark. Daar ontstond een woordenwisseling en dat liep uit de hand. Op enig moment pakte de man een stiletto uit zijn jaszak en stak in op het slachtoffer.

De rechtbank Overijssel oordeelt dat een 31-jarige man schuldig is aan de moord die plaatsvond in het park. Hij stak het slachtoffer 25 keer met een stiletto, waardoor hij ter plekke overleed.  De rechtbank legt de man naast een gevangenisstraf van 12 jaar ook tbs met dwangverpleging op.