In de rechtbank in Amsterdam is een jongeman veroordeeld tot 12 jaar cel plus tbs met dwangverpleging voor het wurgen van zijn hoogbejaarde buurvrouw. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Vorig jaar in Amsterdam mishandelde de destijds 18-jarige dader zijn 91-jarige buurvrouw met een koekenpan. Na de mishandeling wurgde hij haar. In eerste instantie had de man ook bekend dat hij zijn buurvrouw voor de moord zou hebben verkracht. Maar deze uitspraak trok hij later weer in. Vervolgens beweerde hij haar pas na haar dood te hebben verkracht. Omdat de rechter niet heeft vast kunnen stellen of de vrouw onder dwang seks heeft gehad, is de verdachte op dat punt vrijgesproken.

Volgens het Pieter Baan Centrum is de inmiddels veroordeelde verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou hebben gezegd dat hij seks wilde en niet al te ver wilde reizen. Op zijn computer werd beeldmateriaal van seks met bejaarden aangetroffen. Volgens de rechtbank is er sprake van een huiveringwekkende en onmenselijke moord. Derhalve vinden ze een lange celstraf plus tbs gepast. Het is nog niet bekend of de veroordeelde nog in hoger beroep gaat.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl