12 jaar geëist tegen broers voor dodelijke steekpartij na vechtpartij met twee andere broers

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen twee broers 12 jaar cel geëist voor het neersteken van twee andere broers bij een vechtpartij in een café in Reutum.

Op 4 augustus 2017 kregen de verdachten, broers van 35 en 38 jaar uit Glanerburg, ruzie met twee broers uit Winterswijk. Er was een vechtpartij uitgebroken en volgens het OM zijn de broers naar de keuken van het café gegaan en hebben twee messen gepakt. Met die messen zijn zij het café uitgelopen en hebben ze volgens justitie de slachtoffers in hun rug gestoken. De rechtbank in Almelo heeft de broers op 6 juli 2018 een gevangenisstraf opgelegd van twaalf jaar voor het medeplegen van doodslag en een poging doodslag. Tegen de uitspraak zijn de verdachten in hoger beroep gegaan.

Over het precieze verloop van het gevecht buiten het café blijft veel onduidelijk. ‘Na het gevecht buiten blijken de twee broers uit Winterswijk te zijn gestoken en lopen de verdachten terug naar de keuken. Daar worden de twee messen gevonden.’ Aldus het OM. Op de messen wordt DNA aangetroffen van de 38-jarige verdachte en de beide slachtoffers. Ook in de broek van de oudste verdachte wordt DNA aangetroffen van het dodelijke slachtoffer. Daarnaast zijn ook op de handen van de jongste verdachte sporen gevonden van de overleden man.

‘Twee broers, twee messen met bloed, twee broers met steekwonden. Verder twee broers die in het licht van dit alles geen verklaring hebben willen afleggen tot daags voor de zitting. Simplificeer ik de zaak dan? Wellicht, […] maar ik wil daarmee aangeven dat deze zaak ook niet ingewikkelder moet worden gemaakt dan het is.’ Tegen de twee is een gevangenisstraf van 12 jaar geëist. Het gerechtshof in Zwolle doet later uitspraak.