Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

12 jaar geëist tegen man die vriendin na ruzie om executieverkoop met 31 messteken om het leven bracht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar cel geëist tegen een man uit Tilburg die zijn vriendin met 31 messteken om het leven bracht.

De 38-jarige Tilburger zag volgens het OM geen uitweg meer uit zijn financiële problemen. Er was sprake van een executieverkoop van de woning maar dat zou hij hebben verzwegen. Op de dag dat de verdachte het slachtoffer om het leven bracht (op 31 maart 2021), zou de koper langskomen en de huissleutel opeisen. Dit zou de man in het nauw hebben gedreven.

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij zijn vriendin vertelde over de verkoop van het huis en dat er een ruzie volgde. Hij kan zich naar eigen zeggen vervolgens niks meer herinneren omdat het volgens hem zwart voor zijn ogen werd. De officier van justitie verwijt het de verdachte dat hij geen openheid wil geven over wat precies is gebeurd in die laatste momenten van het leven van het slachtoffer. De nabestaanden krijgen geen duidelijkheid en blijven met vragen achter. 

Op basis van het dossier vond het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs om tot een bewezenverklaring van moord te komen. Tegen de man is nu een gevangenisstraf van 12 jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.