De beruchte Said El K. beter bekend als één van de Twins is veroordeeld tot 12 jaar celstraf voor een schietpartij in Amsterdam op het Scheldeplein in juni 2012. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond maar overleefde de aanslag op zijn leven. Hij is wel voor het leven getekend want hij zal nooit meer kunnen lopen.

Volgens de rechtbank zou de 28-jarige Said die avond van plan zijn geweest om het 25-jarige slachtoffer, Youssef Bensallam, dood te schieten. Dit alles zou het gevolg zijn geweest van het feit dat Bensallam een paar weken eerder El K. een klap zou hebben gegeven en daarmee zijn eer ernstig had gekrenkt. Dit leidde uiteindelijk tot de moordaanslag in juni 2012 op het Scheldeplein.

Op die noodlottige dag, op 27 juni 2012, schoot El K. het slachtoffer door zijn nek en rug. Wonder boven overleefde Bensallam de aanslag maar hij zal voor altijd vanaf zijn nek verlamd blijven. Na de schietpartij doken beide ‘Twins’ onder. Anderhalve maand na de schietpartij kon Said worden aangehouden in Den Haag.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl