© Politie

124.000 euro cash gepakt bij inval autobedrijf Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft dinsdag bij een inval in een autobedrijf op het industrieterrein Spaanse Polder ruim 124.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

De inval was naar aanleiding van een langer lopend onderzoek naar de 42-jarige eigenaar van het bedrijf. De man wordt ervan verdacht valse schademeldingen te doen en daarmee zou hij tienduizenden euro’s hebben verdiend.

Agenten deden dinsdagochtend een inval en hielden de 42-jarige eigenaar aan in zijn woning in Schiedam. Toen ze daarna voor een doorzoeking bij het bedrijf kwamen, liep de 69-jarige vader van de verdachte net naar buiten met een tas. In de tas bleek 74.000 euro te zitten. De man werd eveneens gearresteerd.

Bij verder doorzoeking in het bedrijf vonden rechercheurs enveloppen met cash geld en emmers met muntgeld. Ook troffen ze een vuurwapen aan, een busje pepperspray en auto-onderdelen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal.

In totaal nam de politie bijna 124.000 euro in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet in samenwerking met het Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV).