© OM

126,5 miljoen euro aan blokken cocaïne gepakt in containers haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven heeft de douane voor 126,5 miljoen euro aan cocaïne onderschept. Het gaat om meer dan 1,6 ton.

Het gaat om meerdere partijen die werden ontdekt tijdens controles in de haven. De drugs zaten verstopt in drie verschillende containers. De eerste container was afkomstig uit Ecuador en geladen met bananen voor een bedrijf in Barendrecht. Na het lossen van de vracht werd de lege container ingeleverd bij een zogenaamd ‘empty depot’. Tijdens een controle bij het bedrijf werd 32 kilo drugs aangetroffen in de container. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor.

De tweede drugsvangst werd gedaan in container geladen met cacaobonen en eveneens afkomstig uit Ecuador. De container was in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip met als eindbestemming Rotterdam. De bonen waren onderweg, via de haven van Antwerpen, naar een bedrijf in Nederland. Er bleken 38 balen met pakketten cocaïne verstopt te zijn. Het gaat in totaal om 1515 kilogram.

De derde container was afkomstig uit Brazilië en geladen met hars cement. De container was bestemd voor een bedrijf in Portugal. In de container werd 139 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De pakketten waren verstopt in vijf sporttassen. Er is verder onderzoek ingesteld naar de drugssmokkel en mogelijke verantwoordelijke criminele organisaties.

© OM