Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

13.000 wietplanten in beslag en zes arrestaties bij invallen in Breda

De politie heeft bij invallen inzake handel wietstekken zes personen aangehouden en een grote hoeveelheid stekken in beslag genomen. In totaal gaat het om meer dan 13.000 stuks.

In drie loodsen aan de Terheijdenseweg in Breda werden bij doorzoekingen in totaal meer dan 13.000 wietstekken aangetroffen. Daarnaast werden er verschillende kweekmaterialen, zoals groeimiddel, een dompelpomp en een koolstoffilter gevonden. De spullen zijn in beslag genomen en twee mannen (31 en 59 jaar) uit Breda zijn aangehouden.

De politie heeft ook bij een bedrijf aan de Nieuwe Bredase Baan een doorzoeking verricht. Daar werd in een auto die bij dat bedrijf geparkeerd stond een tas met wiet gevonden. Verder werden in de zaak allerlei hennepgerelateerde materialen in beslag genomen. Een 43-jarige Bredase werd daar voor aangehouden.

Bij het bedrijf zijn verder nog drie mannen opgepakt. Het gaat om een 47-jarige Bredanaar, een 38-jarige man uit Wijchen en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn allen overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De vrouw en de 35-jarige man zijn na verhoor in vrijheid gesteld.