13 en 11 jaar cel voor dodelijke overval op juwelier Stratmann

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag 7 februari Sandro G. en Ziya B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk 13 en 11 jaar. De derde verdachte Lasha G. moet 5 jaar de bajes in wegens zijn aandeel als ‘chauffeur’.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de twee hoofdverdachten een gevangenisstraf van 18 jaar vanwege gekwalificeerde doodslag geëist. Tegen de ‘chauffeur’ eiste het OM 15 jaar gevangenisstraf.

In april 2012 werd de 47-jarige juwelier Ruud Stratmann overvallen door Sandro G. en Ziya B. Ze trokken beiden een vuurwapen en eisten geld van de juwelier. Dat ging allemaal niet zoals ze gepland hadden en de overval liep compleet uit de hand waarbij Ruud Stratmann noodlottig om het leven kwam.

Daarop ontstond er ontzettend veel aandacht voor deze zaak in de media waardoor de verdachten al snel konden worden aangehouden. Sandro G. was gevlucht naar Georgië, en heeft zichzelf daar aangegeven bij de autoriteiten. Zijn handlanger Ziya B. werd aangehouden in de Haagse Schilderswijk.