Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

13 jaar cel geëist voor om het leven brengen man met vijf kogels in hoofd in Eindhoven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 13 jaar gevangenisstraf geëist voor een dodelijke schietpartij in Eindhoven.

Op zaterdagavond 8 september 2018 werd de 34-jarige Fouad Rashidi in de Sionstraat doodgeschoten. Hij zat achter het stuur van zijn auto toen hij vijf keer in zijn hoofd werd geschoten. De officier van justitie omschrijft het als een ‘koelbloedige daad’.

De politie stelde een uitgebreide onderzoek in en heeft na enige tijd een 57-jarige Eindhovenaar aangehouden als verdachte. Het OM denkt dat de Eindhovenaar de schutter is geweest op die bewuste dag in september en baseert dat op meerdere bewijsmiddelen. ‘Er zijn verschillende getuigenverklaringen in combinatie met camerabeelden die wijzen in de richting van de verdachte. Ook hebben wij telefoongegevens die te linken zijn aan de Eindhovenaar. Een ander belangrijk bewijsmiddel in de zaak is bloed van Fouad dat op de schoenen van de verdachte werd gevonden.’ Aldus de officier van justitie.

De aanleiding van de schietpartij is tot op de dag van vandaag onduidelijk gebleven. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar. Fouad had namelijk een kantoor in het bedrijfspand van de verdachte, die auto’s verkoopt. Rashidi zat in de autolakbranche. Mogelijk hebben ze een conflict gehad dat de dood van Fouad kan verklaren, maar helemaal duidelijk is dat niet geworden, meldt justitie.

De verdachte ontkent dat hij de schutter is geweest, maar het OM gelooft zijn verhaal niet. Tegen de man is nu een gevangenisstraf van 13 jaar geëist. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.