Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

13 jaar cel voor door hoofd schieten man bij dodelijke schietpartij Rotterdam

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 13 jaar cel voor een dodelijke schietpartij in Rotterdam. Het slachtoffer werd door de dader door het hoofd geschoten.

Op 3 juli ziet de verdachte het slachtoffer in tegengestelde richting op de Schiedamseweg rijden. Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte keert en achter de auto, met op de achterbank het slachtoffer, aanrijdt. Op de Westkousdijk ontstaat een confrontatie waarna de verdachte een vuurwapen trekt en het slachtoffer koelbloedig door het hoofd schiet. Daarna slaat hij direct op de vlucht.

De man werd na de schietpartij gezocht en hierbij werd onder meer zijn foto en naam, Aldjir M., bekendgemaakt. De politie wist de M. te traceren in Italië waar hij door de Italiaanse politie werd aangehouden.

De rechtbank heeft M. nu veroordeeld tot 13 jaar. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte met opzet het slachtoffer heeft doodgeschoten, maar is niet van oordeel dat hij dat met voorbedachte raad heeft gedaan. Daarom wordt de 23-jarige man veroordeeld voor doodslag en niet voor moord. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 73.285,94 euro betalen aan de nabestaanden.