Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

Man moet dertien jaar zitten om twee joints

Het is ongelooflijk maar waar. In de Verenigde Staten moet een man meer dan 13 jaar doorbrengen in de gevangenis voor een hele kleine hoeveelheid wiet. Het zou gaan om niet meer dan 2 joints.

De 49-jarige Bernard Noble is veroordeeld tot ruim 13 jaar celstraf voor het bezit van wiet. Dit is voornamelijk door eerdere ‘veroordelingen’ inzake drugsbezit.

Vanaf 1989 is Noble zeven keer gepakt met gebruikershoeveelheden drugs. Vijf keer ging het om wiet en twee keer om cocaïne. Vier daarvan zijn overtredingen en drie worden gezien als misdrijf.

Noble is aangehouden in de staat Louisiana. Daar geldt dat je als recidivist iemand tot maximaal 13 jaar en 3 maanden celstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating, kan veroordelen. En dat is precies wat de vader van de zeven kinderen heeft gekregen. De maximale straf voor een erg kleine hoeveelheid wiet. Belachelijk. En helemaal nu staten wiet legaliseren.

De man zou per direct vrijgelaten moeten worden. Maar Amerika kennende gaat dat niet gebeuren en zal Noble de volledige straf van 13 jaar en 3 maanden uitzitten voor wat plantmateriaal. Klik hier voor een interview met Noble.

Dus voor zoiets, minus de paar gram hasj, moet de man ruim 13 jaar zitten © crime nieuws
Dus voor zoiets, minus de paar gram hasj, moet de man ruim 13 jaar zitten © crime nieuws