De politie heeft een onderzoek gedaan naar afpersing en chantage van een 14-jarige jongen uit Franeker door een 13-jarige jongen, eveneens, uit Franeker. Het slachtoffer werd bedreigd en gechanteerd met seksueel getinte foto’s en moest geld afstaan.

De afpersing en de chantage vonden plaats in de periode van eind december 2014 tot begin februari 2015. De verdachte zou het 14-jarige slachtoffer geregeld hebben bedreigd. Hij eiste geld van hem anders zou er geweld gebruikt worden.

Op een gegeven moment werd het 14-jarige slachtoffer op Whatsapp benaderd door een ‘meisje’. Dit bleek naderhand de 13-jarige verdachte uit Franeker te zijn. Na gesprekken op Whatsapp wist de 13-jarige jongen het slachtoffer zover te krijgen een seksueel getinte foto op te sturen. Met deze foto werd hij vervolgens gechanteerd.

De ouders van het slachtoffer kregen op een gegeven moment argwaan omdat hun zoon zich anders gedroeg dan normaal. Toen alles duidelijk was deden de zoon en vader aangifte. De verdachte is op het politiebureau uitgebreid verhoord en weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor een kinderrechter moeten verantwoorden.