© Pexels

13-jarige veroorzaakt dodelijke crash tijdens wilde achtervolging met politie in gestolen auto

Een tiener heeft tijdens een wilde achtervolging in een gestolen auto met de politie een dodelijke aanrijding veroorzaakt.

In het Amerikaanse Woodland, Californië, heeft een 13-jarige jongen afgelopen weekend een dodelijk ongeval veroorzaakt met een gestolen auto. De jongen werd gezien door een agent van de Woodland Police Department toen hij in Sacramento aan het rijden was en probeerde vervolgens te vluchten. Bij het ongeval waren drie auto’s betrokken en vielen er tien gewonden, waaronder drie minderjarigen en een vrouw die overleed.

Volgens de lokale politie had de jongen de Honda Pilot gestolen van een familielid. De gevolgen van zijn acties waren “aanzienlijk”, zei Victoria Danzl, sergeant bij Woodland Police. De tiener is ter plaatse aangehouden en voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij kan worden vervolgd voor doodslag met een voertuig.

Het tragische ongeval benadrukt opnieuw de gevaren van joyriding en het rijden zonder toestemming. Het is belangrijk dat jongeren worden opgevoed over de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het besturen van een voertuig en de ernstige gevolgen die hun acties kunnen hebben.