© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

14 jaar cel geëist voor doodschieten man in Amsterdam na ruzie om 50 euro

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar cel geëist voor een dodelijke schietpartij in Amsterdam. Het slachtoffer werd doodgeschoten na ruzie om 50 euro.

In de vroege ochtend van 8 augustus 2019 had de 29-jarige verdachte volgens justitie ruzie met het slachtoffer. De schutter zou het slachtoffer 1200 euro terug moeten betalen in verband met een lening. De man betaalde zijn schuld met biljetten van 50 euro, maar bij natelling constateerde het slachtoffer dat er 50 euro te weinig was.

Op camerabeelden is te zien dat verdachte en slachtoffer vervolgens ruzie maken. Uiteindelijk geeft het slachtoffer de verdachte een duw, en even later schiet verdachte hem neer. De neergeschoten man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed. De verdachte meldde zich later bij de politie en is aangehouden.

‘Verdachte heeft op klaarlichte dag het slachtoffer neergeschoten vanwege een geschil om 50 euro. Dat een geschil om 50 euro het slachtoffer het leven heeft gekost is afschuwelijk. Verdachte heeft met één schot niet alleen abrupt een einde gemaakt aan het leven van het slachtoffer, maar ook het leven van zijn directe nabestaanden, onder wie zijn moeder en zijn dochtertje van zes jaar oud, verwoest.’ Aldus de officier van justitie. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.