14 jaar cel voor afpersing supermarktketen voor 1,5 miljoen euro aan bitcoins

Een Brit die een supermarktketen probeerde af te persen voor 1,5 miljoen euro aan bitcoins, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar.

De 45-jarige man stuurde gedurende een periode van twee jaar tientallen brieven en mails naar supermarktketen Tesco. In de brieven en mails stond dat baby’s ernstig ziek zouden worden of zouden overlijden als het bedrijf niet per direct 1,5 miljoen euro aan bitcoins zou overmaken.

De afperser bleek metaalsplinters in babyvoeding in de schappen te hebben vermengd. Twee moeders troffen de stukjes metaal in de babyvoeding waarop Tesco een groot onderzoek instelde. De supermarktketen haalde na de vondst 42.000 potjes babyvoeding uit de schappen. Er zijn geen baby’s gewond geraakt.

De dader was vastgelegd op camerabeelden terwijl hij een potje babyvoeding terugzette op de plank. Het potje bleek metaalsplinters te bevatten. De man werd uiteindelijk aangehouden en vastgezet. De rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot een gevangenisstraf en vergeleek de handelwijze van de afperser met terrorisme.