Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

16 jaar cel voor dodelijke schietpartij voor deur shishalounge Amsterdam

De rechtbank heeft een 34-jarige man veroordeeld tot zestien jaar cel voor een dodelijke schietpartij voor de deur van een shishalounge aan de Ten Katestraat in Amsterdam. Daarbij kwam de 18-jarige Naoufal Mohammadi om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) had veertien jaar cel plus tbs met dwangverpleging geëist. De rechter is van mening dat voor tbs te weinig grond is. Op het moment van de schietpartij was de man voorwaardelijk vrij na een veroordeling voor een andere dodelijke schietpartij in 2007. De resterende drie jaar van die straf moet hij ook uitzitten.

Op 11 november 2016 krijgen twee mannen in of buiten een shishalounge aan de Ten Katestraat ruzie. Er volgt een vechtpartij en op een gegeven moment vallen er schoten. Het slachtoffer, de 18-jarige Naoufal Mohammadi, had niets met de ruzie te maken en werd onbedoeld geraakt. Hij raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie raakten lichtgewond door het vuurwapengeweld.

Na onderzoek van de recherche is een (destijds) 33-jarige Amsterdammer aangehouden in Parijs. De man wordt ervan verdacht de schoten te hebben gelost. Na zijn aanhouding zijn twee huiszoekingen verricht. Het gaat om woningen in Amsterdam-Zuidoost en eentje in Zaandijk. Bij de inval in Zaandijk werd een kilo coke, een vuurwapen en 10.000 euro cash aangetroffen.