De rechtbank heeft een 61-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar en TBS voor de moord op zijn moeder en het verduisteren van 40.000 euro van haar rekening.

Op 23 september 2018 werd de 79-jarige Mona Baartmans uit Delft voor het laatst levend gezien. Die zondag pikte haar zoon haar met de auto zijn op bij haar woning in Delft. Samen brachten zij een bezoek aan haar (tweede) man die opgenomen is in een Haags verpleeghuis. Na afloop zou de verdachte haar weer hebben teruggebracht naar Delft en afgezet hebben aan de rand van het autovrije gebied waar haar woning was.

De volgende dag bleek ze niet thuis te zijn waarna er een grote zoekactie werd gestart. In eerste instantie werd gedacht dat ze misschien in de gracht was gevallen. Maar al snel bleek dat zij in het geheel niet te zien was op camera’s waarop zij wel te zien had moeten zijn. Ook gaf haar zoon wisselende verklaringen over waar hij zijn moeder heeft afgezet.

Uit de latere bekentenis van verdachte komt naar voren dat hij 40.000 euro had opgenomen van de rekening van zijn moeder. Dit geld had hij vergokt. Toen zijn moeder hem het geld terugvroeg, besloot hij dat haar dood de oplossing van zijn problemen zou betekenen.