Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 14 jaar geëist voor een dodelijke schietpartij in Den Haag. Het slachtoffer zou na een onzinnige discussie zijn doodgeschoten.

Op 8 januari 2019 ging het in de Netscherstraat in de Schilderswijk mis. Bewoners hebben een ruzie gezien en daarna drie schoten gehoord. Op straat ligt nu hun buurman Cahit Kilic. Reanimatie door de politie en ambulancepersoneel kan niet voorkomen dat hij minuten later overlijdt.

Een van de bewoners heeft na het eerste schot gezien hoe de overbuurman, een 52-jarige man, nog twee schoten afvuurde op het slachtoffer. Die lag op dat moment al kermend op straat. Nog geen 25 minuten later meldt de overbuurman zichzelf bij de politie en meldt inderdaad dat hij heeft geschoten.

De verdachte heeft verschillende verklaringen afgelegd. In grote lijn komt het erop neer dat hij denkt dat Cahit hem en zijn gezin in de gaten hield. Hij zou vanaf de overkant van de straat naar binnen hebben gekeken en met een lampje hebben geschenen. Toen verdachte hem daar twee dagen eerder op aansprak, zou het slachtoffer ‘fuck you’ hebben geroepen en hebben gezegd dat hij in zijn eigen huis mag doen wat hij wil.

De officier van justitie heeft 14 jaar cel geëist voor de dodelijke schietpartij. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.