© Pixabay on Pexels.com

14 jaar voor doodschieten kapper in Duivendrecht voor ogen 1-jarige dochter

In hoger beroep is 14 jaar cel opgelegd voor het doodschieten van een kapper voor de ogen van zijn 1-jarige dochter in Duivendrecht.

Het gerechtshof heeft de 51-jarige Abdallah M. schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij kreeg eerder van de rechtbank 12 jaar cel opgelegd voor de dodelijke schietpartij. De verdachte zelf heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de moord.

Justitie ziet dit duidelijk anders en weegt onder meer mee dat een getuige hem heeft zien wegrijden van de plaats delict en dat er minder dan 2,5 minuut is verstreken tussen het moment dat het slachtoffer in bijzijn van de man een telefoongesprek beëindigde en het moment waarop de man de plaats van de schietpartij verliet. Bovendien is zijn DNA gevonden op het wapen waarmee het slachtoffer is gedood. Ook zijn er schotresten op zijn jas en in zijn auto gevonden.

Tussen eind 2020 en begin 2021 zette de politie bijzondere opsporingsmethoden in om de precieze toedracht en het motief in deze zaak te achterhalen. Die maakten vergaande inbreuk op het veiligheidsgevoel van de man en van zijn onschuldige zus. Zij werd achtervolgd en bedreigend benaderd en hij ontving in zijn cel een kaart met daarop dreigende teksten en een foto van de voordeur van het huis van zijn vrouw.