© Politie

14-jarig meisje zwaar mishandeld na weigeren afdoen hoofddoek in Emmeloord

In Emmeloord is een 14-jarig meisje mishandeld op straat vanwege haar hoofddoek. Het slachtoffer liep hierbij een hersenschudding op. De politie is op zoek naar de blonde daders.

Rond 15.45 uur op woensdag 21 februari fietste een scholiere vanaf de Peppellaan naar huis, toen zij bij de Moerasandijviestraat twee jongens voor haar zag fietsen. De jongens draaiden zich om en begonnen te lachen. Ze riepen dat het meisje haar hoofddoek af moest doen.

Toen het meisje dit niet deed en de twee vertelde dat ze hun mond moesten houden, sprongen de blonde jongens van hun fiets af en kwamen naar haar toe. Het slachtoffer werd van haar fiets geduwd en viel op de grond. Terwijl ze op de grond lag werd ze geschopt en geslagen.

Na de zware mishandeling gingen de daders ervandoor en lieten het meisje hevig geschrokken achter. Met veel pijn ging ze naar huis waar de politie werd gebeld. Na medische controle in het ziekenhuis bleek het slachtoffer, naast diverse blauwe plekken, een hersenschudding te hebben.

De daders zijn allebei rond de 18 jaar oud. De één is ongeveer 1,70 meter lang, heeft blond haar en droeg een korte zwarte jas. De ander heeft kort blond haar en droeg een korte zwarte jas.