© Politie

14-jarige weigert mee te werken en verwondt drie agenten tijdens aanhouding

Een 14-jarige tiener uit Lisse heeft donderdagmiddag drie agenten verwondt tijdens zijn aanhouding. Een politieagente werd zelfs tot drie keer toe in het gezicht geschopt.

Twee politiegentes wilden de jongen donderdag rond 15.15 uur controleren omdat hij zonder helm op een brommer over de Van den Endelaan in Hillegom reed. Bij het zien van de politie maakt ehij rechtsomkeert en reed weg.

De agenten liepen vervolgens naar hem toe om hem aan te spreken. Al tijdens het gesprek werkte de jongen niet mee en begon de agenten te beledigen en te bedreigen. De twee agentes vertelden de verdachte daarop dat hij was aangehouden en wilden hem meenemen naar de politieauto.

Hij begon zich hevig te verzetten en weigerde mee te werken. Tijdens de worsteling raakten beide agentes lichtgewond. Eén van de twee werd tot drie keer toe in haar gezicht geschopt. Een tweede politie-eenheid kwam ter plaatse en ook een van deze agenten raakte lichtgewond.

De jongen kon uiteindelijk onder controle worden gebracht en is naar het politiebureau in Leiden vervoerd, waar hij op dit momenten nog vast zit. Zelf bleef hij ongedeerd. De drie lichtgewonde agenten gaan aangifte doen inzake mishandeling.