148 aanhoudingen na rellen in Parijs vanwege verloren Champions League-finale Paris Saint-Germain

De Franse politie heeft in Parijs aanhoudingen verricht na rellen in verband met de verloren Champions League-finale van Paris Saint-Germain.

De voetbalclub speelde zondagavond tegen de Duitse Bayern München en verloor de finale met 0-1. Het was de eerste keer dat de Franse ploeg in de finale stond van het prestigieuze toernooi. Na de verloren wedstrijd ging het op veel plekken in Parijs mis.

Volgens Franse media zijn 148 personen aangehouden en meer dan vierhonderd boetes uitgeschreven voor het negeren van plaatselijke mondkapjesplichten. Op meerdere locaties werden auto’s in brand gestoken en winkels gesloopt. Het gebied rondom de Champs-Élysées werd met behulp van traangas door de politie ontruimd, nadat grote groepen voetbalsupporters zich er hadden verzameld.

In diverse districten van Parijs kwam het tot confrontaties tussen relschoppers en de politie. Enkele tientallen personen werden opgepakt nadat zij agenten hadden bekogeld, maar de meeste arrestaties werden verricht vanwege vandalisme en brandstichting. De Franse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de rellen.