Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 15 jaar cel geëist tegen vier verdachten van een dodelijke ripdeal. Het slachtoffer had een wietkwekerij in zijn woning.

De 65-jarige bewoner van een pand in Rilland werd op 20 maart 2017 dood aangetroffen in zijn woning. In het pand werd een geripte wietkwekerij aangetroffen. De 122 oogstrijpe wietplanten bleken te zijn gestolen vanaf de zolder. Volgens de officier van justitie zijn de daders op 19 maart met tie wraps, vuilniszakken en tape naar de woning gegaan om de kwekerij te rippen.

Het slachtoffer heeft zich verzet en er is volgens het onderzoeksteam veel geweld gebruikt wat uiteindelijk heeft geleid tot zijn dood. De verdachten zijn drie mannen en een vrouw, allen afkomstig uit Bulgarije. De vrouw zou volgens de officier de drie mannen hebben geïnformeerd over de oogstrijpe planten en het contact met het slachtoffer hebben gelegd. Zij is eerder op de avond van de ripdeal binnen geweest bij het slachtoffer.

De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor het geweld dat gebruikt is tegen het slachtoffer. Van alle verdachten zijn na onderzoek vingerafdrukken en/of DNA in de woning aangetroffen, onder andere op het stoffelijk overschot van de bewoner. De officier heeft 15 jaar cel geëist tegen de verdachten voor het dodelijke geweld.