15 jaar cel voor dodelijke ‘beestachtige en mensonterende’ overval op B&B in Boxtel

De rechtbank heeft 15 jaar cel opgelegd voor een dodelijke overval op een B&B in Boxtel.

Eén van de verdachten, drie mannen uit Litouwen van 34, 37, en 41 jaar oud, verbleef eerder in de B&B en betaalde hier met contant geld voor. Hij was zodoende in de veronderstelling dat er wel geld viel te halen en vertelde dit tegen de medeverdachten. Later die bewuste nacht reden ze volgens de rechtbank vanuit Duitsland naar Boxtel. Daar parkeerden ze bij de woning, liepen naar de voordeur en belden aan. Toen de eigenaar opendeed, pakten twee verdachten hem vast, overmeesterden hem en sleepten hem naar de woonkamer waar zijn handen werden vastgebonden met tie wraps. De verdachten doorzochten vervolgens de woning en haalden alles overhoop. 

Uit camerabeelden blijkt dat ze ongeveer een uur binnen zijn geweest. In die tijd schopten en sloegen alle verdachten het slachtoffer meerdere keren om hem aan de praat te krijgen over waar het geld verborgen was. Eén verdachte hield hem langere tijd in bedwang met een knie in zijn hals. Ook drukte hij herhaaldelijk de mond van het slachtoffer dicht om te voorkomen dat hij zou gaan schreeuwen. De verdachten maakten het slachtoffer uiteindelijk vast aan een verwarmingsbuis en gingen er vandoor met geld en wijn. Het slachtoffer had zeer veel en complexe breuken aan onder meer de ribben, met een klaplong als gevolg, en kwam daardoor te overlijden. 

De rechtbank Oost-Brabant heeft drie mannen schuldig bevonden en veroordeeld tot gevangenisstraffen van 15 jaar voor de ‘beestachtige en mensonterende overval’. Het Openbaar Ministerie (OM) had 18 jaar cel geëist.