Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

15 jaar cel voor doden en wegmaken lichaam Sumanta Bansi in moordzaak zonder lijk

Een man uit Hoorn is door de rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel voor het doden van Sumanta Bansi. Haar lichaam is nooit gevonden.

Begin 2018 verdween de 22-jarige vrouw spoorloos. Op dat moment was ze negen weken in verwachting. Bansi had een verhouding met de 42-jarige verdachte Manodj B. uit Rijswijk. Ze woonde bij de man, zijn echtgenote en vader in huis. Haar eerste zwangerschap zou ze hebben afgebroken onder druk van B., maar was volgens de rechter nu van plan om het kind te houden.

Volgens de rechtbank is het niet aannemelijk dat Sumanta vrijwillig is vertrokken of zichzelf iets heeft aangedaan. Als het laatste namelijk het geval was zou haar lichaam op enig moment gevonden worden. De rechter acht het daarom bewezen dat de verdachte geweld heeft gebruikt, waardoor zij is overleden. Daarna heeft hij haar lichaam weggemaakt om zijn misdrijf en de oorzaak van haar dood te verbergen.

De familie werd door de politie langere tijd afgeluisterd. De verdachte zegt in één van die gesprekken onder meer dat hij haar heeft doodgemaakt, ‘zo door het hart’. De man ontkent zelf iedere betrokkenheid. Zijn advocaat is ook van mening dat er te weinig bewijs is tegen zijn cliënt. De rechtbank ziet dit duidelijk anders en legt 15 jaar cel op. De vader van Manodj B. is vrijgesproken van betrokkenheid.