Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

15 jaar cel voor Franse chirurg die honderden kinderen misbruikte

In Frankrijk is een chirurg die honderden kinderen zou hebben misbruikt veroordeeld tot 15 jaar cel.

De 70-jarige ex-chirurg is door de rechter schuldig bevonden aan het verkrachten en aanranden van vier minderjarigen. De man wordt er daarnaast van verdacht dat hij in de afgelopen dertig jaar meer dan 300 kinderen heeft misbruikt, schrijven Franse media. Die zaken lopen nog. Het is een van de grootste kindermisbruikzaken in de Franse geschiedenis.

Ex-chirurg Joël Le S. bekende in de rechtbank in de West-Franse stad Saintes dat hij de kinderen heeft misbruikt. Onder de slachtoffers waren twee van zijn nichtjes, een buurmeisje en een destijds vierjarige patiënt. Naast de celstraf moet hij zich ook verplicht laten behandelen van de rechters.

Sinds het begin van zijn proces komen steeds meer details over de omvang van zijn kindermisbruik aan het licht. Er zijn zeker 312 slachtoffers die misbruikt zijn tussen 1989 en 2017, toen de man werkzaam was als chirurg. Hij misbruikte zowel jongens als meisjes. De gemiddelde leeftijd van zijn slachtoffers was elf jaar. Er loopt nog een tweede proces tegen Le S., maar het is niet bekend wanneer die zaak voor de rechter komt.