Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

15 jaar cel voor man die vriendin om het leven bracht ’tijdens slaapwandeling’

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 15 jaar cel die zijn vriendin met geweld om het leven bracht.

De 29-jarige man uit Didam verklaarde dat hij zich niets kan herinneren en dat hij op 21 december 2019 wakker werd naast zijn dode vriendin. De advocaat van de man voerde aan dat de man niet met opzet zijn vriendin om het leven bracht, omdat hij handelde onder invloed van een slaapstoornis.

De rechtbank gaat hier niet in mee, gelet op de bewijsmiddelen. Hieruit blijkt dat man die nacht niet sliep. Daar komt bij dat vier slaapdeskundigen op zitting verklaarden dat het onaannemelijk is dat de man handelde onder invloed van een slaapstoornis, gezien zijn cocaïne- en oxazepamgebruik van de dag ervoor, aldus de deskundigen.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 15 jaar voor doodslag. De wijze waarop de man het slachtoffer om het leven bracht, vindt de rechtbank gruwelijk. Het slachtoffer werd in haar hals en hart gestoken. De rechtbank veroordeelt de man tot de maximale gevangenisstraf van 15 jaar cel. Daarnaast moet hij bijna 50.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie van het slachtoffer.