15 jaar cel voor ontvoeren en in zee gooien vastgebonden Nederlandse stagiaire op Curaçao

Een man en vrouw zijn veroordeeld tot 15 jaar cel voor het ontvoeren en in zee gooien van een vastgebonden Nederlandse stagiaire op Curaçao. Tegen de twee was 12 jaar geëist door justitie.

De twee verdachten, Shelomi P. (30) en Azanahil M. (34), zouden de 17-jarige stagiaire een lift hebben gegeven en daarna hebben gedwongen om geld te pinnen. Daarnaast zou het slachtoffer ook zijn aangerand voor ze werd vastgebonden en in zee is gegooid. Het meisje uit Haaksbergen overleefde die nacht door in het water te schuilen onder een rots.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in verspreidde bewakingsbeelden van de verdachten. De twee hebben zichzelf vervolgens zelf gemeld bij een politiebureau en zijn aangehouden. Bij een eerdere zitting in januari bekenden ze schuld maar hebben dit weer ingetrokken. Volgens de verdachten zou het meisje drugs hebben willen kopen maar had ze geen geld bij zich.

De verklaring van het stel dat het meisje drugs wilde kopen en dat daar een conflict over ontstond wordt niet geloofd door de rechtbank. Eerder hadden ze een bekennende verklaring afgelegd maar hebben dat later weer ingetrokken.