In Duitsland is een man veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf omdat hij de piloot van een helikopter met een laserpen heeft verblind.

Het ging om een helikopter van de politie die opnamen maakte van rellen tijdens een demonstratie. De 22-jarige verdachte richtte zijn laserpen op de heli om te voorkomen dat de politie opnamen kon maken.

De rechter in Berlijn veroordeelde de man tot 1,5 jaar cel nadat hij hem schuldig had bevonden aan poging het luchtverkeer in gevaar te brengen en het toebrengen van lichamelijk letsel. Volgens de rechter wist de man dat hij oogletsel kon toebrengen aan de inzittenden en zodoende het gevaar bestond dat de heli zou neerstorten.

De 30-jarige piloot vertelde dat de inzittenden speciale brillen voor nachtzicht moesten opzetten om erger te voorkomen. De dader werd uiteindelijk gevonden omdat de videocamera aan boord van het toestel hem had vastgelegd op beeld. In Duitsland kan je maximaal tien jaar cel krijgen voor het schijnen van een laserpen op een piloot.