15 maanden cel voor man die op broer schoot in Utrecht

Een man uit Utrecht is veroordeeld tot 15 maanden cel voor onder meer vuurwapenbezit en schieten op zijn eigen broer. Het incident vond plaats in mei 206 in de Utrechtse wijk Overvecht.

Op 8 mei 2016 werden meerdere schoten gelost op de hoek van de Atlasdreef met de Centauerdreef. Uit onderzoek bleek dat twee broers ruzie hadden en dit tot een confrontatie is gekomen op straat. De verklaringen van de verdachte en de aangever lopen zeer uiteen en zodoende is het motief en de exacte toedracht tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden.

Het slachtoffer dook achter een vuilcontainer toen zijn broer het vuur opende. Volgens de schutter was het niet de bedoeling om zijn broer te raken maar voelde hij zich naar eigen zeggen bedreigd. Volgens getuigen was er geen sprake van een wapen bij de aangever.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een gevangenisstraf van vier jaar geëist voor vuurwapenbezit en vuurwapengeweld. De rechtbank ging hier niet in mee en oordeelt dat de man niet gericht schoot en ook niet van plan was om zijn broer te doden. Volgens de rechters was er geen sprake van poging tot doodslag en daar ging het OM wel vanuit.