Lijntjes cocaïne © crime nieuws

150 kilo cocaïne, vuurwapens en cash gepakt bij actie inzake corrupte havenmedewerkers Rotterdam

De recherche heeft in een onderzoek naar grootschalige drugssmokkel en corrupte havenmedewerkers in Rotterdam, aanhoudingen verricht. Bij de verdachten zijn vuurwapens en is een groot hoeveelheid cash geld aangetroffen.

Het onderzoek werd in april gestart nadat het OM zicht kreeg op een crimineel samenwerkingsverband en corrupte medewerkers die drugs zouden importeren via de haven van Rotterdam. Er werd informatie geleverd waarmee containers met drugs uit de haven gehaald konden worden.

Op dinsdag 10 juli heeft de politie invallen gedaan en aanhoudingen verricht. De verdachten zijn mannen, in de leeftijd van 25 tot 56 jaar en woonachtig in Rotterdam, Ridderkerk, Schiedam en Rijswijk worden onder andere verdacht van het invoeren van 150 kilo cocaïne en het in georganiseerd verband verstrekken van gegevens aan criminelen.

Van de zes verdachten die zijn aangehouden worden er vier verdacht van niet-ambtelijke corruptie, zij waren werkzaam bij een containerbedrijf en een container depot in de haven. Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten zijn een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens en een groot cash geldbedrag aangetroffen.

Het HARC-team in Rotterdam, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en Openbaar Ministerie heeft bijstand verleend bij het in beslag nemen van de 150 kilo cocaïne die verstopt zat tussen een lading ananassen. Het onderzoek naar de drugssmokkel en mogelijke corruptie is in volle gang.