De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

16-jarige jongen opgepakt voor dubbele liquidatie met AK-47 in Rotterdam

De Rotterdamse recherche heeft een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dubbele liquidatie. Eerder werden al tieners aangehouden in verband met de dubbele moord in Beverwaard.

De 16-jarige tiener wordt ervan verdacht bij de voorbereiding van de dubbele liquidatie betrokken te zijn geweest. Wat zijn precieze rol is geweest wordt onderzocht door de politie. Ten tijde van de moorden was de jongen pas 15 jaar oud.

Het onderzoek leidde de afgelopen weken al naar drie verdachten. Het gaat om drie 18-jarige Rotterdammers. Bij de aanhouding van één van de verdachten is een AK-47 machinegeweer aangetroffen. De politie onderzoekt nu of dat wapen gebruikt is bij de dubbele liquidatie op 20 december 2017.

Op woensdagavond 20 december 2017 werden de twee slachtoffers onder vuur genomen op de Rhijnauwensingel. De daders zouden het voornamelijk gemunt hebben op de 26-jarige Gilbert Henrietta en is de andere man, de 25-jarige Lindomar Elizabeth, ook doodgeschoten omdat hij er toevallig bij was. Toen de twee mannen in de auto stapten reed er een Audi Station voorbij en werd het vuur geopend. De vluchtauto is later uitgebrand in Ridderkerk.