© Crime-Nieuws.nl

17 jaar cel voor doodschieten man in vakantiewoning Stevensweert na ruzie om wietkwekerijen

In hoger beroep is opnieuw 17 jaar opgelegd voor het doodschieten van een man vanwege ruzie om wietkwekerijen.

In december 2012 ging de 55-jarige man uit Den Bosch samen met het latere slachtoffer langs bij een wietkwekerij in een vakantiewoning in Stevensweert. Op enig moment zou er een ruzie zijn ontstaan tussen de twee waarbij de verdachte het slachtoffer met 5 kogels dood heeft geschoten. Direct heeft hij het lichaam verpakt in een lijkzak en het enkele kilometers verderop begraven in een clandestien graf. Het lichaam werd pas in februari 2016 gevonden. 

Justitie is van mening dat er sprake was van voorbedachte rade. Het slachtoffer zou gelokt zijn naar de woning en er lag bovendien al folie op de grond, aldus de officier van justitie. Het hof vindt dat uit de verklaring van de getuige duidelijk blijkt dat de man het slachtoffer naar de vakantiewoning heeft gelokt, maar niet is bekend met welke reden. Er is verder onvoldoende bewijs dat de folie al uitgerold in de hal van de vakantiewoning lag voordat de schoten waren gevallen. Daarom is niet voldoende komen vast te staan dat er sprake was van voorbedachte raad. 

De man heeft zich na de schietpartij niet gemeld bij de politie om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daad, integendeel. Na zijn aanhouding heeft hij niet alleen tegen de politie, maar ook tegen familieleden van het slachtoffer gelogen en geprobeerd de schuld op anderen af te schuiven. De straf in hoger beroep van 17 jaar is hetzelfde als eerder opgelegd door de rechtbank.